BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar bij bijeenkomst 'China in Nederland'

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bereiden hun staatsbezoek aan China voor in Leiden. Het koningspaar woont op donderdag 1 oktober de bijeenkomst 'China in Nederland' bij op de Universiteit Leiden. Eind oktober reist het koningspaar af naar China.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontmoeten in Leiden vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, wetenschap, cultuur en media die actief betrokken zijn bij de samenwerking tussen Nederland en China. China is voor Nederland een belangrijke partner. De relatie beperkt zich niet alleen tot handel en investeringen. Nederland fungeert in meerdere opzichten voor de Chinese Volksrepubliek als de toegangspoort tot Europa.

De afgelopen jaren zijn steeds meer Chinezen naar Nederland gekomen. Zo vormen Chinese studenten de grootste groep buitenlandse, niet-Europese studenten in Nederland. Ook het aantal in Nederland woonachtige hoogopgeleiden en expats uit China is toegenomen.

De Universiteit Leiden is de enige universiteit in Nederland waar de Chinese taal en cultuur kan worden bestudeerd in de opleiding Chinastudies. In Leiden wordt onder meer onderzoek gedaan naar de hedendaagse Chinese samenleving, het klassieke en moderne Chinees en naar de geschiedenis van het land.

Bron: ANP/RVD