BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar bij slotviering 200 jaar Koninkrijk

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix staan deze week nog één keer stil bij het tweehonderdjarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Zaterdag zijn de drie aanwezig bij de slotviering in Amsterdam. Blauw Bloed is ook aanwezig bij de viering en doet live verslag tijdens de uitzending!

Dat het Koninkrijk der Nederlanden tweehonderd jaar bestaat, wordt al twee jaar gevierd. Zaterdag wordt de viering afgesloten met een officiële bijeenkomst in Koninklijk Theater Carré. Daarin wordt onder meer teruggeblikt op alle feestelijkheden. 's Avonds is er een muzikaal spektakel op de Amstel waaraan meer dan dertig Nederlandse artiesten meewerken. Onder anderen Handsome Poets, Rowwen Hèze, Ruth Jacott en André Hazes Jr. treden op voor koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix.

Voordat Willem-Alexander van die muziek kan gaan genieten, gaat hij op bezoek bij Wehkamp. Woensdagochtend opent de koning in Zwolle het nieuwe distributiecentrum van de webwinkel. Máxima verricht deze week meerdere openingen. Dinsdagmiddag opent ze in Amsterdam het vernieuwde Museum Ons' Lieve Heer op Solder en het nieuwe bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank. Beatrix opent woensdagmiddag met de Noorse koningin Sonja de tentoonstelling Munch: Van Gogh in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: