BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar gaat erop vooruit in 2016

Koning Willem-Alexander gaat er volgend jaar in inkomen op vooruit, net als prinses Beatrix en koningin Máxima. Dat valt op te maken uit bronnen in Den Haag na tweets van het AD.

De "grondwettelijke uitkering" aan de koning wordt 43.000 euro hoger, prinses Beatrix krijgt 24.000 meer en koningin Máxima 17.000. De stijging lag in de lijn der verwachtingen, omdat de drie trendvolger zijn van de ambtenaren, met name van de vicepresident van de Raad van State.

Ze zaten eerder dus ook op de nullijn. Vorig jaar stonden ze wel voor een iets hoger bedrag op de begroting, maar dat was zo geraamd in verband met een mogelijke premiewijziging voor de vicepresident.

Koning Willem-Alexander ontvangt dit jaar nog 823.000 euro, prinses Beatrix 465.000 en koningin Máxima 326.000.

De totale begroting voor het Koninklijk Huis en alles wat daarmee samenhangt, is volgend jaar 40,5 miljoen euro.

Bron: ANP