BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar naar bijeenkomst 'China in Nederland'

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan op donderdag 1 oktober 2015 naar de bijeenkomst 'China in Nederland' bij de Universiteit Leiden. De bijeenkomst wordt georganiseerd in de aanloop naar het staatsbezoek dat het koningspaar eind oktober brengt aan de Volksrepubliek China, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Koningin Máxima is donderdag ook bij de eerste Koning Willem I Lezing over ondernemerschap, die gehouden wordt door premier Rutte. De lezing markeert de start van de inschrijving voor de tweejaarlijkse ondernemersprijzen van de Koning Willem I Stichting. Met de ondernemersprijzen wil de stichting bekendheid geven aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. In mei 2016 worden de prijzen uitgereikt.

Na afloop van de lezing neemt koningin Máxima deel aan het besloten winnaarsdiner. De andere aanwezigen bij dit diner zijn het bestuur, oud-winnaars, leden van de vakjury en leden van de regionale selectiecommissies.

Europees parlement

Op vrijdagmorgen ontvangt de koning de Nederlandse leden van het Europees Parlement op Paleis Noordeinde. Tijdens het bezoek, waarbij ook koningin Máxima aanwezig is, wordt onder andere gesproken over het Nederlandse EU-voorzitterschap, het werken als Europarlementariër en de verschillende aandachtspunten en invalshoeken daarin.

Prinses Beatrix is vrijdagmiddag bij de opening van de tentoonstelling Held op Sokkel. De expositie laat een selectie zien van standbeelden in Den Haag en de reden waarom de afgebeelde personen als held in de openbare ruimte zijn vereerd. Voorbeelden zijn Willem van Oranje, Nelson Mandela, Louis Couperus en Aad Mansveld.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: