BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Frederik op missie naar Zuid-Afrika

De Deense kroonprins Frederik verblijft van 2 tot en met 4 november in Zuid-Afrika. Hij leidt dan een zakendelegatie naar het Afrikaanse land. Dat heeft het Deense hof bekendgemaakt.

Zuid-Afrika is een belangrijke handelspartner voor Denemarken. Het is van alle Afrikaanse landen de grootste exportmarkt voor de Denen. Zuid-Afrika zou met een aantal uitdagingen kampen waar Deense bedrijven mogelijk bij kunnen helpen.

De economische missie richt zich in het bijzonder op de energiesector, de landbouwindustrie en het milieu. Daarbij moet bijvoorbeeld worden gedacht aan geavanceerde technologie voor het opwekken van duurzame energie en het telen van gewassen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: