BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Haakon op pad met scouting

Kroonprins Haakon van Noorwegen gaat maandag 7 september op pad met de scouting. Dat heeft het Noorse hof bekendgemaakt.

Het tripje is georganiseerd in samenwerking met het zogenoemde Openlucht Recreatie Jaar 2015, waar de Noorse troonopvolger beschermheer van is. Kroonprins Haakon gaat maandag wandelen met de scoutinggroepjes. Hij is er daarna ook bij als de jongeren bij het kampvuur koken. De zoon van koning Harald zal ook meedoen met een aantal spellen.

Tijdens het Openlucht Recreatie Jaar, waarin de kroonprins zich hard maakt voor het actieve buitenleven, zette de Noorse scouting zich al eerder in. Zo hebben ze kinderen en volwassen uitgenodigd om met de scoutinggroepen mee te gaan tijdens trektochten om het buitenleven zo te ervaren.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: