BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Noors koningspaar viert diversiteit van de samenleving

De Noorse koning Harald en zijn vrouw Sonja houden op 20 oktober een feest op het paleis. Vertegenwoordigers van veertien religieuze organisaties worden uitgenodigd, maakte het Noorse koningshuis woensdag bekend.

Met de feestavond willen Harald en Sonja de diversiteit van de Noorse samenleving vieren. Het paar hoopt dat het evenement bijdraagt aan een betere dialoog. De genodigden krijgen een diner voorgeschoteld dat bestaat uit verschillende traditionele gerechten. Vervolgens zijn er optredens die de culturele waarde van de geloofsgemeenschappen onderstrepen. Onder meer de boeddhistische vereniging, de islamitische raad van Noorwegen en verschillende christelijke organisaties hebben een uitnodiging gekregen.

Koningin Sonja is woensdag in Nederland. Met prinses Beatrix opent ze de tentoonstelling Munch: Van Gogh in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: