BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Op bezoek bij koningin Margrethe

De Denen kunnen maandag weer op bezoek bij koningin Margrethe. In paleis Christiansborg in het centrum van Kopenhagen houdt Margrethe een openbare audiëntie.

De audiëntie vindt al eeuwen plaats, koning Frederik IV stelde in 1725 een wekelijkse audiëntie in. Aanvankelijk klopten burgers bij de vorst aan met een klacht of boodschap, maar Margrethe krijgt tegenwoordig vooral bedankjes van mensen die ze heeft onderscheiden. De Deense koningin houdt geregeld openbare audiënties, dit jaar kunnen de Denen ook op 5 en 19 oktober, 2, 16 en 30 november en 14 december bij haar terecht.

Margrethe ontvangt de burgers in paleis Christiansborg, waar ook het Deense parlement, de Hoge Raad en het kantoor van de minister-president gevestigd zijn. Denen die een ontmoeting met de koningin willen, moeten zich melden bij de kabinetssecretaris voor ze Margrethe kort kunnen spreken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: