BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Pieter van Vollenhoven opent Monumentendag

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven verricht donderdag 10 september de landelijke opening van Open Monumentendag 2015. Hij doet dat tijdens een modeshow in de tuin van stadspaleis Het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

Het thema van Open Monumentendag is Kunst & Arbeid. Van Vollenhoven is voorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Open Monumentendag.

Het evenement, dat elk jaar plaatsvindt in het tweede weekend van september, wordt georganiseerd om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Duizenden monumenten zijn dat weekend gratis toegankelijk voor publiek.

Open Monumentendag, dat onderdeel is van de European Heritage Days, is een van de grootste culturele evenementen van Nederland.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: