BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Premier Rutte op bezoek bij Groothertog Henri van Luxemburg

Groothertog Henri van Luxemburg krijgt woensdag minister-president Mark Rutte op visite. De premier is die dag samen met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie in het groothertogdom om te praten over de bilatere relaties en om het Nederlands voorzitterschap van de EU voor te bereiden. Luxemburg is op dit moment voorzitter, Nederland volgt op 1 januari 2016.

Voorafgaand aan de audiëntie bij groothertog Henri heeft Rutte een bespreking met zijn Luxemburgse ambtgenoot Xavier Bettel. Aansluitend daarop zitten Rutte en Van der Steur aan bij een werklunch met Luxemburgse collega's.

De premier heeft verder een ontmoeting met Klaus Regling van het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) en een gesprek met rechters van het Europese Hof van Justitie. Het bezoek wordt afgesloten met een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap in Luxemburg.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: