BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Constantijn reikt Prins Claus Prijs uit aan Iraanse fotografe

De Iraanse fotografe Newsha Tavakolian krijgt op 2 december uit handen van prins Constantijn de Grote Prins Claus Prijs.

Volgens het Prins Claus Fonds heeft ze uitzonderlijke verdiensten geleverd op het gebied van cultuur en ontwikkeling. Newsha Tavakolian is een van de eerste vrouwelijke fotojournalisten in Iran. Haar werk varieert volgens de organisatie "van gedurfde reportages van politieke gebeurtenissen tot gevoelige portretten en indringende series" over uiteenlopende onderwerpen. Het werk van Tavakolian (1981) is "een bron van inspiratie voor jonge fotografen in het Midden-Oosten", aldus het Fonds donderdag.

Tien andere kunstenaars worden eveneens onderscheiden. De uitreiking heeft plaats in het Koninklijk Paleis in Amsterdam, in het bijzijn van leden van de koninklijke familie. De Prins Claus Prijzen worden elk jaar uitgereikt.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: