BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Frederik ontmoet getroffen families aardbevingen Nepal

De verhalen van de slachtoffers van de zware aardbevingen in Nepal hebben diepe indruk gemaakt op kroonprins Frederik. De Deense prins bezocht Nepal de afgelopen dagen om persoonlijk kennis te nemen van het werk dat het Deense Rode Kruis daar verricht.

Frederik bezocht zondag de hoofdstad Kathmandu, waar duizenden mensen omkwamen bij de aardbevingen van april en mei. In de buitenwijken van de stad bezocht de kroonprins enkele getroffen families, schrijft Billed Bladet. Zo ging Frederik op bezoek bij vier gezinnen die zo lang ze hun huizen herbouwen een klein onderkomen delen. De kinderen waren erg enthousiast over het bezoek van de Denen.

De kroonprins begon vrijdag aan zijn bezoek aan Nepal. Toen bezocht hij de dorpen Pachok en Phaleni, in het district Lamjung aan de zuidkant van de Himalaya. Ook daar zag hij de bewoners worstelen hun leven weer op de rails te krijgen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: