BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Frederik praat met slachtoffers aardbeving Nepal

De Deense kroonprins Frederik is vrijdag in Nepal begonnen aan een driedaags bezoek om persoonlijk kennis te nemen van het werk dat het Deense Rode Kruis heeft verricht na de zware aardbevingen van april en mei van dit jaar.

Prins Frederik kwam donderdagavond aan in de hoofdstad Kathmandu en vertrok meteen naar het binnenland. Daar had hij vrijdag in de dorpen Pachok en Phaleni, in het district Lamjung aan de zuidkant van de Himalaya, gesprekken met bewoners uit dit zwaar door het natuurgeweld getroffen gebied.

De Deense troonopvolger hoorde hoe de bewoners worstelen om hun leven weer op de rails te krijgen na de aardbeving. Hij bezocht de tijdelijke opvang waarin veel Nepalezen nog verblijven. Prins Frederik heeft in het weekeinde ook ontmoetingen met mensen in Kathmandu, dat eveneens zwaar is beschadigd door de aardbevingen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: