BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry vliegt mee in ceremoniële vlucht

Prins Harry vliegt dinsdag mee in een Spitfire tijdens een ceremoniële vlucht ter nagedachtenis aan The Few, piloten van de Royal Air Force (RAF) die tijdens de Slag om Engeland vochten.

In totaal vliegen er veertig vliegtuigen in de formatie, die vertrekt vanaf het Goodwood Aerodome in West Sussex. In een van de vliegtuigen vliegt een voormalig parachutist mee die in 2011 een deel van zijn been verloor bij een bomaanslag in Afghanistan. Nathan Forster is een van de twee soldaten die dankzij het Endeavour Fund, waar prins Harry beschermheer van is, opgeleid is tot Spitfire-piloot. Zijn deelname aan de ceremoniële vlucht markeert het einde van zijn lange revalidatie, schrijft de Britse krant The Telegraph.

Het Endeavour Fund werd in 2011 opgericht en wil gewonde, gehandicapte of zieke militairen helpen om hun leven weer op de rails te krijgen door ze lichamelijke uitdagingen aan te laten gaan. Het Spitfire-project is een van de vele projecten van het fonds.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: