BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry, William en Catherine bij WK rugby

Prins Harry, zijn broer prins William en schoonzus Catherine waren vrijdagavond getuige van een goede start voor Engeland tijdens het WK rugby. De rugbyers uit het gastland waren op het volgepakte Twickenham met 35-11 te sterk voor Fiji.

"Het is aan ons om van elke wedstrijd een feest te maken'', zei de Engelse prins Harry voor de openingswedstrijd tegen het dolenthousiaste publiek. Hij zei dat het winnende team geschiedenis gaat schrijven. "Wij zijn er klaar voor, game on!''

''Ik hoop dat we met het WK nieuwe generaties weten te inspireren'', zei Harry. En: ''Ik kan me geen andere sport voorstellen waar alle spelers evenveel delen in het succes van het team. Rugby is drastisch veranderd in mijn leven. Maar het blijft een sport die is gebaseerd op een code van waarden. Zowel op als buiten het veld zijn die waarden belangrijker dan ooit."

Aan het WK in Engeland doen twintig landen mee, met Nieuw-Zeeland als titelverdediger. Het toernooi wordt gespeeld in dertien stadions, waaronder enkele voetbalarena's en ook op Wembley. De finale van het zes weken durende WK is op 31 oktober op Twickenham.

Mike Tindall, oud-rugbyinternational en echtgenoot van Harry's en Williams nichtje Zara Phillips, is ook aanwezig. Hij twitterde eerder op de dag dat voor het zes weken durende toernooi de zenuwen door zijn keel gierden, maar dat hij vertrouwen had in een goede afloop van de wedstrijd.

Binnen de koninklijke familie is de steun voor de verschillende nationale rugbyploegen netjes verdeeld. Harry steunt Engeland, William is officieel voor Wales en prinses Anne is fan van Schotland.


Bron: ANP