BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William deelt petjes uit aan rugbyers Wales

Prins William heeft de rugbyers van Wales succes gewenst bij de strijd om het wereldkampioenschap dat sinds vrijdag in Engeland wordt gehouden. Hij ontmoette de spelers bij de officiële ontvangst in de historische Guild Hall in Londen.

Het rugbyteam verraste alle aanwezigen bij de presentatie met het zingen van het volkswijsje 'Ar Lan y Mor' - Bij de zee.

Prins William onderhield zich uitgebreid met de spelers en waagde zich zelfs aan het voelen aan de omvangrijke baard van international Jake Ball. De hertog van Cambridge, die vicebeschermheer is van de rugbybond van Wales, reikte ook de 'caps' uit. Het door elke ambitieuze rugbyer begeerde petje ten teken dat ze zijn opgeroepen om voor Wales uit te komen.

In rugby en cricket wordt het aantal interlands dat iemand heeft gespeeld aangeduid met het aantal petjes ('caps') dat die speler heeft verdiend.

Bron: ANP

Bijschrift foto: Prins William en hertogin Catherine bij de openingsceremonie van de Rugby World Cup.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: