BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William spreekt Chinese tv-kijkers toe

Prins William houdt volgende maand een toespraak op de Chinese televisie over het belang op te treden tegen illegale handel van wilde dieren.

De toespraak wordt medio oktober opgenomen in Londen en uitgezonden op het grootste tv-station van China, CCTV1. Williams speech is onderdeel van een aflevering van het tv-programma Let's Talk.

Prins William is dankbaar dat hij de kans krijgt uit te leggen dat mensen over de hele wereld moeten samenwerken om de meest bedreigde diersoorten te behoeden voor uitsterven. "Hij beschouwt deze zaak als een belangrijke bekwaamheidstest voor zijn generatie die de komende decennia nog veel ingewikkelder wereldzaken moet oplossen", aldus Kensington Palace maandag.

Eerder dit jaar bracht de kleinzoon van koningin Elizabeth de illegale wildhandel ter sprake tijdens zijn ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping in Beijing. "De prins voelt zich aangemoedigd door China's bereidheid een rol te spelen in de strijd tegen de illegale handel."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: