BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix bij uitreiking Johannes Vermeer Prijs

Prinses Beatrix is maandag 26 oktober aanwezig bij de uitreiking van de Johannes Vermeer Prijs in de Ridderzaal in Den Haag.

Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikt de jaarlijkse Nederlandse staatsprijs voor de kunsten uit aan componist Michel van der Aa.

Michel van der Aa heeft de prijs toegekend gekregen vanwege de baanbrekende rol die hij speelt in het (inter)nationale muziekleven. De vanzelfsprekendheid waarmee de componist zijn muzikale idioom weet te combineren met film, internet, theater, elektronica en visuele elementen waren aanleiding voor de jury om de Johannes Vermeer Prijs aan hem toe te kennen.

Aan de Johannes Vermeer Prijs is een bedrag van 100.000 euro verbonden. De winnaar mag het bedrag besteden aan een speciaal project op zijn of haar werkterrein. De prijs is in 2009 ingesteld om uitzonderlijk artistiek talent te eren en te stimuleren.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: