BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix en koningin Sonja openen expo 'Munch : Van Gogh'

Prinses Beatrix en koningin Sonja van Noorwegen zijn woensdag samen op pad geweest. De prinses en de koningin openden in Amsterdam de tentoonstelling 'Munch : Van Gogh' in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Het is de eerste keer dat werk van beide schilders in Nederland in één tentoonstelling is te zien. De expositie telt meer dan honderd kunstwerken, waaronder topstukken en bijzondere bruiklenen, zoals De Schreeuw.

De tentoonstelling, met werk van beide kunstenaars, is het resultaat van een samenwerking tussen het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Munch Museum in Oslo. De expositie was eerder te zien in het Munch Museum. 'Munch : Van Gogh' is nog tot en met 17 januari te zien in het Amsterdamse museum.

Prinses Beatrix en koningin Sonja openen de expositie 'Munch : Van Gogh'

Bron: ANP