BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix heropent Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Met het luiden van een scheepsbel heeft prinses Beatrix dinsdagochtend het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder heropend.

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers besteedt onder meer aandacht aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), waar prinses Beatrix beschermvrouwe van is.

Het museum is opgericht in 1982 en bevindt zich sinds 2002 op het terrein van de voormalige rijkswerf Willemsoord. Ook scheepsrampen en reddingsdiensten van de marine, luchtmacht en kustwacht komen in het museum aan bod.

De naam Dorus Rijkers is een eerbetoon aan visser Dorus Rijkers (1847-1928). Deze visser redde op de wateren rondom Den Helder bijna 500 mensen.

Bron: ANP
 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: