BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix viert negentigjarig bestaan Simavi

Prinses Beatrix is op woensdag 28 oktober aanwezig bij de viering van het negentigjarig bestaan van ontwikkelingsorganisatie Simavi. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekend. Beatrix is beschermvrouw van Simavi.

De viering start met een symposium in de Kerk van de Doopsgezinde Gemeente in Haarlem. Hier worden verleden, heden en de toekomst van de ontwikkelingsorganisatie met elkaar verbonden. Aansluitend wordt in de naastgelegen Fotogalerie De Gang de fototentoonstelling 'Voorkómen is beter, 90 jaar Simavi' geopend. Fotograaf Raymond Rutting bracht tijdens een rondreis door Ghana de resultaten van negentig jaar ontwikkelingswerk door Simavi in beeld.

Simavi streeft ernaar om in 2020 de gezondheid van tien miljoen mensen in kwetsbare gebieden in Afrika en Azië structureel te hebben verbeterd. Beatrix volgde koningin Juliana en koningin Wilhelmina op als beschermvrouw van Simavi.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: