BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mabel krijgt steun in strijd tegen kindhuwelijken

Minister Lilianne Ploumen heeft dinsdagmorgen prinses Mabel en haar organisatie Girls Not Brides gefeliciteerd met het feit dat de VN beëindiging van kindhuwelijken tot één van de nieuwe ontwikkelingsdoelen heeft gemaakt. "U heeft het wereldwijd op de agenda gezet en er aandacht voor gekregen", aldus Ploumen.

Prinses Mabel leidde in de marge van de VN-jaarvergadering een gesprek over kindhuwelijken. Bij de ontbijtbijeenkomst waren onder anderen minister Ploumen en Chelsea Clinton, dochter van de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton, aanwezig. "Ik ben blij Mabel te kunnen steunen", aldus Chelsea.

Prinses Mabel is oprichter van Girls Not Brides, een koepelorganisatie waarin honderden initiatieven samenkomen in de strijd tegen het gebruik dat meisjes op jonge leeftijd worden uitgehuwelijkt.

Volgens minister Ploumen zijn wetten niet genoeg voor beëindigen van kindhuwelijken. "Er moet ook een mentaliteitsverandering komen". Ploumen zei ook zich zorgen te maken over Syrische vluchtelingen die hun dochters op jonge leeftijd willen uithuwelijken om hen een betere toekomst te geven.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: