BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet spreekt bij jubileum 70 jaar Unie Van Vrijwilligers Nederland

Prinses Margriet woont dinsdag 13 oktober in Amersfoort het 70-jarig jubileum van de Unie Van Vrijwilligers Nederland (UVV) bij, waar zij een toespraak houdt.

UVV is een landelijke vrijwilligersvereniging, met 50 plaatselijke stichtingen. De lokale UVV-afdelingen organiseren het vrijwilligerswerk. Tijdens de viering van het jubileum staat de betekenis van vrijwilligerswerk centraal.
 
UVV Nederland laat weten te staan voor een sterke, sociale samenleving waarin mensen zelf de verantwoordelijkheid nemen voor welzijn en informele zorg aan anderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De projecten van UVV Nederland richten zich op hulpvragers, zowel in de thuissituatie als in instellingen.
 
Prinses Margriet is beschermvrouwe van de UVV.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: