BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mette-Marit bezoekt hiv-hulporganisatie

De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft dinsdag in Oslo een bezoek gebracht aan Aksept, het steuncentrum voor mensen met hiv. Prinses Mette-Marit is ambassadeur voor de VN-organisatie UNAIDS die zich met aids en hiv bezighoudt.

Aksept is een ontmoetingsplaats voor mensen met hiv en voor mensen die familieleden of vrienden met hiv hebben. Er wordt tijdelijke opvang geboden, er is een polikliniek en mensen kunnen er met elkaar ervaringen uitwisselen.

Mensen ontmoeten elkaar in de woonkamer voor informele bijeenkomsten, voor lunch of diner. Er zijn ook thema-avonden en culturele avonden. Zo is er dinsdagavond een karaoke-avond.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: