BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Speciale munt koningin Elizabeth onthuld

Het ontwerp van de speciale munt ter ere van koningin Elizabeths record als langst regerende Britse monarch is bekend. Op de munt komen vijf portretten van koningin Elizabeth te staan die sinds haar aantreden in 1952 op de munt prijkten. Dat meldt BBC.

Op 9 september neemt koningin Elizabeth het record over van haar betovergrootmoeder Victoria, die 63 jaar en 216 dagen koningin was. Om dit hoogtepunt te vieren, heeft de Britse Koninklijke Munt een speciale munt aangekondigd. De gedenkmunt met alle vijf portretten is ontworpen door Stephen Taylor. Onder de portretten is de tekst 'the longest reign' gegraveerd.

De munt wordt in beperkte oplage gemaakt en is 20 pond waard, weet BBC. Eerder dit jaar werd het vijfde, en misschien wel laatste muntportret van een oudere Elizabeth (89) al onthuld, het vorige ontwerp stamde uit 1998. Op die munt waren nog de initialen IRB te zien, van Ian Rank-Broadley die het portret ontwierp. Op het laatste en meest recente portret staan de initialen JC te staan, van de ontwerper Jody Clark.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: