BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Thaise koning blijft kwakkelen met gezondheid

De gezondheid van de Thaise koning Bhumibol Adulyadej blijft verre van goed. De langst heersende monarch ter wereld is onlangs behandeld voor bloedvergiftiging en een longontsteking, zo liet het koningshuis zondag weten.

Koning Bhumibol (87) werd meer dan drie maanden geleden opgenomen in een hospitaal in Bangkok omdat er vocht bij zijn hersenen zat. Daarna stapelden andere klachten zich op, zoals een infectie in de borststreek en nu dus een bloedvergiftiging en een ontsteking in de linkerlong. Hij krijgt antibiotica en extra zuurstof.

De Thaise koning verbleef de afgelopen zes jaar vaker in het ziekenhuis dan dat hij in zijn eigen paleis was. De gezondheid van de koning wordt nadrukkelijk gevolgd door de Thai. Hij geldt als een symbool van continuïteit in het land dat niet altijd even stabiel was tijdens de 69-jarige periode waarin Bhumibol nu staatshoofd is.

Bron: ANP


Bijschrift foto:
Koning Bhumibol wordt in een rolstoel gereden door een gang van het ziekenhuis in Bangkok, september 2015
.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: