BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweeds koningspaar maakt studie van Litouwen

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden brengen van 7 tot en met 9 oktober een staatsbezoek aan Litouwen. Dit gebeurt op uitnodiging van de Litouwse president Dalia Grybauskaite.

Het Zweedse koningspaar liet zich dinsdag bijpraten door deskundigen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op de website van het Zweedse hof staat een foto van deze bijeenkomst. Vooruitlopend op het staatsbezoek laten koning Carl Gustaf (69) en koningin Silvia (71) zich uitgebreid informeren en voorlichten over de actuele thema's in het land aan de overkant van de Oostzee.

Het laatste staatsbezoek van het Zweedse koningspaar aan Litouwen vond plaats in oktober 1992. Het thema van het komende staatsbezoek is 'De Baltische Zee verenigt ons'. Het doel is de samenwerking tussen Zweden en Litouwen verder te versterken, zowel op politiek, cultureel als economisch terrein.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: