BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Bijzonder cadeau voor prinses Leonor van Spanje

Prinses Leonor van Spanje heeft een bijzonder cadeau ontvangen op de dag voor haar tiende verjaardag. De oudste dochter van koning Felipe kreeg haar eigen koninklijke standaard en de allerhoogste Spaanse onderscheiding: de Kraag van de Orde van het Gulden Vlies.

Deze orde is een prestigieuze ridderorde die bestaat sinds 1430. Het is de eerste keer dat koning Felipe, de grootmeester van de orde, deze historische koninklijke onderscheiding verleent. Het was lange tijd hoogst ongebruikelijk dat vrouwen in de Orde van het Gulden Vlies werden opgenomen. Het was pas tijdens de regering van koning Juan Carlos dat drie buitenlandse vorstinnen de Orde van het Gulden Vlies kregen:  koningin Beatrix, koningin Margrethe van Denemarken en koningin Elizabeth van Groot-Brittannië.

Morgen is prinses Leonor jarig. Ze wordt 10 jaar.

Foto: Tesouras & Tiaras Twitter

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: