BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Catherine en William op stap voor psychische zorg voor jongeren

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben zaterdag samen een bezoek gebracht aan de jongereninstelling Mind in Londen.

Mind is een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor jongeren met psychische problemen. Tijdens hun bezoek namen de prins en zijn vrouw deel aan een aantal workshops. Ook spraken ze met een aantal jongeren die te maken hebben gehad met psychische klachten en zich nu inzetten voor Mind.

Het paar werd tijdens hun bezoek ook bijgepraat over het zogenoemde Time To Change-programma. Daarin leren jongeren om te praten over de psychische klachten waar ze last van hebben. De bedoeling is dat hiermee het taboe rond dit soort problemen wordt doorbroken.

Prins William en zijn echtgenote bezochten Mind in het kader van World Mental Health Day. Hertogin Catherine vroeg al eerder aandacht voor de geestelijke gezondheidszorg. Zo bezocht ze na haar zwangerschapsverlof het Anna Freud Centre. Deze organisatie richt zich op het verbeteren van psychische gezondheidszorg voor kinderen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: