BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Catherine schittert op staatsbanket

De hertogin van Cambridge heeft een bijzonder juweel uitgekozen voor het eerste officiële staatsbanket van haar leven. Voor het diner in Buckingham Palace op dinsdagavond koos ze een bijzondere diadeem, die ze in bruikleen had gekregen van koningin Elizabeth.

De koningin organiseerde het banket ter ere van het bezoek van de Chinese president Xi Jinping en zijn vrouw aan Engeland. Het is het tweede officiële banket van dit jaar. Onder de gasten is dinsdagavond ook hertogin Kate. Op de site van Daily Mail zijn foto's te zien van de vrouw van prins William, die onderweg is naar het banket. Ze draagt een rode jurk, de schitterende tiara en diamenten oorbellen.

Kate draagt het Lotus Bloem (Papyrus) diadeem ter ere van de Chinese president. Het sieraad werd eerder gedragen door onder anderen prinses Margaret en de koningin-moeder. Het diadeem is gemaakt van wat eens een diamanten collier was.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: