BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Charles in gesprek met boeren

Prins Charles is vrijdag in het Britse Derbyshire. Daar bracht de Britse prins een bezoek aan het Farming Life Centre. Charles zet zich graag in voor het Britse platteland en hij richtte daarom The Prince's Countryside Fund (PCF) op.

In het Farming Life Centre sprak Charles met enkele boeren over de uitdagingen waar zij dagelijks mee te maken krijgen en op welke manier zijn fonds hen kan blijven steunen. Ook beraamt de prins van Wales een overleg om de belangrijkste spelers in de rurale sector samen te brengen en zo een crisis te voorkomen. Britse boeren krijgen steeds vaker te maken met lage inkoopprijzen, meer administratieve rompslomp, grillig weer en moeilijke toegang tot subsidies waardoor velen op de rand van een faillissement balanceren.

's Middags maakte Charles samen met de hertogin van Devonshire een wandeling door de tuinen van Chatsworth House, de residentie van de hertogin.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: