BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

De stijl van een koningin: Letizia en Máxima

Als koningin Máxima en de Spaanse koningin Letizia in september 2014 naast elkaar zitten tijdens de Algemene Vergadering van VN, barsten de twee steeds weer in hard lachen uit. Ze kunnen zichtbaar goed met elkaar opschieten. Een maand later ontvangen koning Willem-Alexander en koningin Máxima het Spaanse koningspaar op Paleis Noordeinde. De warme banden tussen de twee koninginnen is ook hier weer duidelijk te zien. Toch is er een duidelijk verschil tussen de vrouwen: de kledingstijl.

Als de koningsparen poseren voor de pers in Den Haag is het verschil overduidelijk. Letizia draagt een eenvoudig rood jurkje met kleine oorbellen. Koningin Máxima draagt een glanzende jurk met grote hoed, opvallende ketting én leren handschoenen.

Koningin Letizia

Koningin Letizia kleedt zich vaak mooi maar eenvoudig. Ze kiest voor een simpel jurkje met subtiele sieraden of een broek met een jasje. Als Letizia ergens een bezoek brengt valt het soms bijna niet op dat zij de koningin is. Je zou kunnen zeggen dat zij op deze manier dicht bij het volk staat.

Koningin Máxima

Koningin Máxima staat bekend als mode-koningin. Ze draagt opvallende jurken, gecombineerd met grote hoeden en sieraden. Ze pakt vrijwel altijd flink uit qua kleding. Als Máxima ergens een bezoek brengt is het direct duidelijk wie de koningin is.

Wat vindt u?

Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen op deze poll.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: