BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deens koningspaar naar Indonesië

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn deze week niet de enige Europese 'royals' die richting Azië vertrekken. Het Nederlandse koningspaar wordt in het weekeinde verwacht in Peking terwijl de Deense koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik woensdag al naar Indonesië reizen voor een staatsbezoek.

Het is de eerste keer sinds de Indonesische onafhankelijkheid dat er een Deens staatsbezoek plaatsvindt. De 70e verjaardag van die onafhankelijkheid, die door Nederland overigens pas in 1949 werd erkend, en de 65e verjaardag van de Deens-Indonesische betrekkingen zijn dan ook de aanleiding voor het bezoek, naast de wens om Denemarken en Deense producten onder de aandacht te brengen van Indonesië.

Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik werken deels een gescheiden programma af. Zo gaat de koningin zaterdag naar Yogyakarta, waar ze onder meer een ontmoeting heeft met de sultan, terwijl Henrik in Soerabaja de haven en een schoenenfabriek van Ecco bezoekt. Aan het einde van de middag komt de prins dan ook naar Yogyakarta voor een afsluitende persconferentie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: