BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een avondje uit voor Letizia en Felipe

De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia hebben donderdagavond in Oviedo het Prinses van Asturiëprijs Concert bijgewoond.

Het concert werd georganiseerd door de Prinses van Asturiëstichting. Sinds 1980 reikt deze stichting de Prins van Asturiëprijs uit, een prestigieuze, internationale prijs voor mensen die zich onderscheiden op het gebied van kunst, literatuur, sport, vrede en harmonie, technisch en wetenschappelijk onderzoek, communicatie en geesteswetenschappen, internationale samenwerking en sociale wetenschappen.

Felipe is prins van Asturië en was tot zijn troonsbestijging erepresident van de stichting. Zijn dochter Leonor is nu prinses van de Spaanse autonome regio Asturië en de huidige erepresident. Daarom is de naam van de prijs ook aangepast.

Alvorens haar opwachting te maken bij het concert woonde koningin Letizia donderdag een eerbetoon aan de Amerikaanse regisseur Francis Ford Coppola bij in het Jovellanos Theater in Dijon. Coppola kreeg dit jaar de Prinses van Asturiëprijs voor Kunst.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: