BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een bijzondere nacht voor Kate en William

Prins William en zijn vrouw Kate zijn vrijdag in het Schotse Dundee. De hertog en hertogin van Cambridge wonen daar de hele dag verschillende activiteiten bij die zijn toegespitst op het mentale welzijn van jongeren. Het paar zou gisteravond gegeten en geslapen hebben in een hotel in St Andrews, het universiteitsstadje waar ze elkaar hebben leren kennen.

Vrijdagochtend brachten Catherine en William een bezoek aan het theater Dundee Rep. Hier ontmoetten ze docenten die dramatherapie geven aan jongeren die kampen met mentale problemen. Ook maakten ze een praatje met mensen van het Scottish Mental Health Arts and Film Festival en theatergezelschap Vision Mechanics. Zij treden vrijdagavond op met de voorstelling In Her Shadows in het theater.

De Britse prins en zijn vrouw doen ook mee in een workshop met See Me, een Schotse nationale organisatie die zich inzet om stigma's rond mentale problemen te doorbreken. Na het theater in Dundee bezoeken William en Kate The Corner, dat gezondheidsinformatie en advies verschaft aan jongeren, een vrijwilligersorganisatie, het plaatselijk historisch museum en de universiteit Abertay in het Schotse plaatsje.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: