BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Filip en Mathilde bij viering 70 jaar VN

De Belgische koning Filip en zijn vrouw koningin Mathilde zijn vrijdag 23 oktober aanwezig bij de conferentie 'België in de Verenigde Naties: consensus smeden, bouwen aan vrede'. De bijeenkomst vindt plaats in het Egmontpaleis in Brussel.

De conferentie staat vrijdag in het teken van de viering van zeventig jaar Verenigde Naties, zo laat het Belgische hof maandag weten.

Tijdens de conferentie zal de Belgische campagne voor een zetel in de VN-Veiligheidsraad, voor de periode 2019-2020, officieel worden gelanceerd. Zweden, Italië en Nederland azen op de zetel voor de periode 2017-2018. Dat was dan ook de reden dat koning Willem-Alexander onlangs de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toesprak. Zweden heeft kroonprinses Victoria ingezet om de campagne voor de zetel kracht bij te zetten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: