BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Harry ontmoet de Obama's

Prins Harry heeft woensdag een deel van de dag doorgebracht met first lady Michelle Obama. Harry bezocht in het kader van de Invictus Games 2016, spelen voor gewonde militairen, samen met Michelle een militaire basis in Virginia waar gewonde Amerikaanse veteranen aan het revalideren zijn.

Niet alleen de vrouw van de Amerikaanse president vergezelde de prins. Ook Jill Biden, de echtgenote van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, was erbij in Virginia. Tijdens het bezoek aan Fort Belvoir kreeg de prins een rondleiding in het centrum. In de sporthal woonde hij samen met Obama en Biden een wedstrijd rolstoelbasketbal bij.

USA PRINCE HARRY

Ontmoeting Obama

Prins Harry heeft tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten ook een ontmoeting gehad met Barack Obama op het Witte Huis.

Anders dan andere beroemdheden kwam Harry te voet aangewandeld bij het Witte Huis, dat hij door een zij-ingang binnenging. Daar sprak hij in de Oval Office met de Amerikaanse president over het belang van het erkennen van mentale problemen bij oorlogsveteranen.

"We willen zijne koninklijke hoogheid bedanken voor zijn eigen dienst in Afghanistan naast onze uitstekende troepen", zo liet Obama weten. "Het is een bewijs van de ongelooflijk sterke band die bestaat tussen onze twee landen." Verder maakte Obama duidelijk dat zijn vrouw Michelle en hij erg graag de Invictus Games promoten.

Het was de eerste keer dat de Britse prins en Barack Obama elkaar ontmoetten. "Ik heb veel tijd doorgebracht met veel van zijn familieleden, maar dit was de eerste keer dat we de kans hadden om direct te praten", aldus de president.

Bron: ANP

Zowel de prins als Michelle Obama sprak de menigte toe in de sporthal. De prins haalde in zijn speech zijn eigen tijd in het leger aan. "Ik weet zeker dat mijn twee diensttijden in Afghanistan de richting in mijn leven hebben bepaald. Er is maar weinig waar je je op voor kan bereiden als er een echte oorlog gaande is", aldus de prins. "Toen ik terugvloog na mijn eerste periode deelde ik het vliegtuig met een overleden Deense soldaat en drie ernstig gewonde Britse militairen. Vanaf dat moment wist ik dat ik de verantwoordelijkheid had om iets te doen voor veteranen die een enorm offer hadden gebracht voor hun thuisland."

Orlando

De Invictus Games vinden volgend jaar plaats in Orlando. De eerste editie van de spelen vond vorig jaar plaats in Londen. Harry ontmoette Michelle Obama dit jaar overigens al eerder. De zoon van prins Charles ontving de first lady in juni op Kensington Palace. Ze spraken toen ook over de Invictus Games.

Zie hieronder de beelden van Harry en Michelle bij de basketbal wedstrijd.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: