BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning op ziekenbezoek bij Máxima

Koning Willem-Alexander brengt donderdagavond een bezoek aan zijn vrouw koningin Máxima in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. De koning ging op visite na terugkomst van zijn staatsbezoek aan China.

Koningin Máxima moest eerder deze week het staatsbezoek afbreken en eerder naar Nederland terugkeren vanwege een nierbekkenontsteking. Tot de vervroegde terugkeer van Máxima werd besloten na overleg met artsen. Ze kreeg in China al medicatie, maar de symptomen, zoals koorts en rugpijn, bleven aanhouden. In het ziekenhuis is ze verder onderzocht.

De koning moest door de terugkeer van zijn vrouw het grootste deel van het staatsbezoek alleen afhandelen. Dat was jammer en anders dan verwacht en gehoopt, vertelde hij eerder.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: