BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander bij jubileum ontwikkelingsorganisatie

Koning Willem-Alexander was dinsdag aanwezig bij de viering van het vijftigjarig bestaan van SNV Netherlands Development Organisation. Die vond plaats in Den Haag, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst al eerder laten weten.

SNV is een ontwikkelingsorganisatie van Nederlandse bodem die zich hardmaakt voor de bestrijding van armoede. Zo'n 15.000 lokale en internationale professionals verlenen in 39 van de armste landen ter wereld advies over landbouwontwikkeling, duurzame energie, water en sanitatie.

Het vijftigjarig bestaan van SNV werd gevierd met een bijeenkomst in theater Diligentia in Den Haag. Voor Willem-Alexander heeft de organisatie een persoonlijk tintje. Zijn vader prins Claus was van 1974 tot 1980 voorzitter van SNV.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: