BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander heropent panden ministeries

Koning Willem-Alexander heropent dinsdag 10 november De Resident in Den Haag, waarin het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn gevestigd.

Het ministerie van VWS is al sinds 1996 ondergebracht in De Resident. Nu is ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid na een verbouwing hierin gehuisvest. Het voormalige Parnassusplein is voorzien van een glazen overkapping als verbinding tussen beide ministeries. Het atrium vormt de gezamenlijke entree.

Koning Willem-Alexander krijgt na de opening een rondleiding door beide panden. Deze begint bij het Petit Café De Resident in het atrium, waar mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding werken. Vervolgens bezoekt de koning een aantal afdelingen.

De 2.700 ambtenaren van de ministeries hebben geen vaste werkplek meer. Zij kunnen gebruikmaken van de flexwerkplekken in de panden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: