BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Margrethe ontvangen in Jakarta

Koningin Margrethe van Denemarken werd donderdag met ceremonieel vertoon ontvangen door de Indonesische president Joko Widodo en zijn echtgenote Iriana. Koningin Margrethe brengt op uitnodiging van de president een staatsbezoek aan Indonesië. Samen met hem inspecteerde ze de erewacht die stond opgesteld bij het Merdeka Paleis in Jakarta.

Het doel van het staatsbezoek is de betrekkingen tussen Denemarken en Indonesië te versterken. Het is de eerste keer sinds de Indonesische onafhankelijkheid dat er een Deens staatsbezoek plaatsvindt. Een Deense handelsdelegatie reist mee om Deense diensten en producten onder de aandacht te brengen van Indonesië.

Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik werken deels een gescheiden programma af. Ze laten zich bij hun reis vergezellen door de ministers van Buitenlandse Zaken en Energie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: