BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima opent Hands On! Conference

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend de Hands On! Conference geopend in het Rijksmuseum in Amsterdam. De conferentie is een initiatief van Hands On! International Association of Children in Museums, een internationaal netwerk dat de kwaliteit en toegankelijkheid van musea wereldwijd voor kinderen wil verbeteren.

Tijdens de vierdaagse conferentie, georganiseerd door het Rijksmuseum, het Joods Cultureel Kwartier in samenwerking met Hands On! en partners, maken 250 museumprofessionals uit 35 landen kennis met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kindereducatie in musea.

Volgens de organisatie zijn kindermusea, musea en science centers plekken waar de nieuwsgierigheid, creativiteit en verbeelding van kinderen worden gestimuleerd. Deze plekken kunnen een belangrijke toevoeging bieden aan wat een kind kan leren en ervaren in het reguliere onderwijs of thuis.
 
De deelnemers kunnen kiezen uit een programma met lezingen, workshops en bezoeken aan kindermusea, musea en science centers in Nederland. Op woensdagavond 14 oktober worden de Children in Museums Award en de Museumeducatie prijs uitgereikt door minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: