BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima opent Pensioen3daagse

Koningin Máxima bezoekt woensdagmiddag 4 november 2015 bij de Vrije Universiteit Amsterdam de vijfde editie van de Pensioen3daagse, een initiatief van het landelijk platform Wijzer in geldzaken. Tijdens haar bezoek opent Koningin Máxima de eerste ABP Pensioen pop-up store voor werknemers.

Het thema van deze Pensioen3daagse is: ‘Wat moet ik doen voor mijn pensioen?’. Wijzer in geldzaken focust op de doelgroep tussen 50-67 jaar, vanwege de veranderingen op korte termijn op het gebied van de AOW en werkgeverspensioenen.

De Pensioen pop-up store is een initiatief van Pensioenfonds ABP. De tijdelijke winkel staat een aantal dagen op één plek bij een grote werkgever. Bezoekers krijgen van HRM-medewerkers antwoorden op persoonlijke pensioenvragen en praktische tips voor een verbeterde financiële veerkracht op de oude dag. De pop-up store biedt op een laagdrempelige manier informatie over pensioenen.
 
Tijdens haar bezoek spreekt Koningin Máxima eveneens met een aantal werkgevers die aangesloten zijn bij ABP. Onderwerp van dit gesprek is pensioenbewustzijn van werknemers en de rol die een werkgever daarin kan spelen.
 
Koningin Máxima vraagt in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: