BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin wel aanwezig bij staatsbanket

Koningin Máxima maakte maandagavond toch haar opwachting bij het staatsbanket dat de Chinese president Xi Jinping zijn Nederlandse gasten aanbood in de enorme en glitterende Gouden Zaal van de Grote Hal van het Volk.

Eerder op de dag was niet zeker of Máxima fit genoeg zou zijn. Ze heeft een nierbekkenontsteking en moest bij alle andere programmadelen verstek laten gaan. Ook dinsdag slaat de koningin een groot deel van het programma over. Ze vliegt niet mee naar het löss-plateau bij Yan'an.

De koningin is in Peking behandeld door een lokale arts. Het is al een aantal jaren gebruik dat er geen lijfarts meereist wanneer de medische voorzieningen in het te bezoeken land in orde zijn. De ambassade selecteert dan wel een dokter die in geval van nood, kan assisteren, zoals maandag ook gebeurde voor Máxima.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: