BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar viert Koningsdag 2016 in Zwolle

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren Koningsdag 2016 in Zwolle. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maakte maandag bekend dat de hoofdstad van Overijssel het Koninklijk Huis mag verwelkomen op woensdag 27 april.

De keuze voor Zwolle is volgens de RVD tot stand gekomen in overleg met burgemeester Henk Jan Meijer van de Hanzestad.

Het koninklijk paar, de drie prinsesjes en andere leden van de koninklijke familie bezochten afgelopen editie Dordrecht. Het was de eerste Koningsdag 'nieuwe stijl', waarbij het er iets anders aan toe ging dan bij de traditionele Koninginnedagen. Prinses Beatrix, prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven en prinses Mabel waren er dit keer niet bij. Hoewel het de tweede Koningsdag was, vond het feest voor het eerst op 27 april plaats, de verjaardag van Willem-Alexander.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: