BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Margarita en Jaime vieren 43e verjaardag

Prinses Margarita en prins Jaime vieren dinsdag allebei hun 43e verjaardag. Ze zijn de enige tweeling in de Nederlandse koninklijke familie. De dochter en zoon van prinses Irene en wijlen prins Carlos Hugo zijn in 1972 geboren in het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen. De baby's kwamen destijds zes weken te vroeg en moesten enkele weken in de couveuse blijven.

Prins Jaime, die net iets jonger is dan zijn tweelingzus, woont en werkt tegenwoordig in Rome. Daar is hij een jaar geleden aan de slag gegaan als Nederlands ambassadeur bij de Heilige Stoel, het Vaticaan. Vorig jaar december kon hij zijn geloofsbrieven overhandigen aan paus Franciscus.

Volgens Jaime is het een bijzondere en interessante diplomatieke post, waar voor Nederland ook veel informatie is in te winnen. Jaime is twee jaar geleden getrouwd en heeft met zijn vrouw prinses Viktória een dochtertje, prinses Zita.

Prinses Margarita woont met haar tweede man Tjalling ten Cate en hun twee kinderen Julia en Paola op de Horsten in Wassenaar, niet ver van haar neven prins Floris en koning Willem-Alexander. Prinses Margarita timmert de laatste jaren aan de weg als ontwerpster van onder meer sieraden.

Prinses Irene met haar tweeling tijdens de zomervakantie in Porto Ercole (1973).

Prins Jaime met tweelingzus prinses Margarita op het bordes voor paleis Soestdijk (30 april 1977).

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: