BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Margriet en Pieter naar benefietgala in New York

Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn op 20 november te gast bij het Peter Stuyvesant Ball in New York. Dat vermeldt de website van de Netherland America Foundation (NAF).

De NAF organiseert de 34ste editie van het benefietgala, met diner en dansen na, in het chique Plaza Hotel aan de rand van Central Park. Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn het beschermpaar van NAF.

De organisatie richt zich op uitwisselingen van Nederlandse en Amerikaanse studenten, het geven van studiebeurzen, en het bieden van programma's op het gebied van onder meer kunst en wetenschap.

Het Stuyvesant Ball is de belangrijkste inkomstenbron voor de NAF. Uit de opbrengst van de feestavond en uit bijdragen van het bedrijfsleven worden de beurzen en dergelijke betaald.

Prinses Margriet en haar echtgenoot zijn bijna elk jaar te gast in New York en in de afgelopen jaren zijn ze geregeld vergezeld door één of meerdere zoons en schoondochters.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: