BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima favoriete royal onder Vlamingen

Koningin Máxima is de favoriete buitenlandse 'royal' van de lezers van het Vlaamse weekblad Story. Dat is vrijdagavond bekendgemaakt op het sterrengala van het blad in Hasselt. Koningin Mathilde is de populairste 'eigen royal' bij de Vlamingen.

Koningin Máxima bleef bij de peiling Catherine, hertogin van Cambridge, ruim voor. Kate was bij eerdere gelegenheden wel als eerste uit de bus gekomen, maar heeft het afgelopen jaar kennelijk aan sympathie moeten inboeten. Koning Willem-Alexander finishte als derde, voor Kate's echtgenoot prins William en koningin Elizabeth.

Bij de peiling naar de favoriet onder de Belgische koninklijke familie kreeg Mathilde 34 procent van de stemmen. Ze eindigde daarmee royaal voor haar eigen dochter prinses Elisabeth. Echtgenoot koning Filip was derde, gevolgd door prins Laurent en heel opmerkelijk, Delphine Boëll, de buitenechtelijke dochter van koning Albert.

De lezers van Story rekenden haar gewoon tot de koninklijke familie en gaven haar een betere score dan bijvoorbeeld koningin Paola of prinses Astrid.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: