BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Modieuze Letizia steunt vrouwenprijzen

Koningin Letizia van Spanje ontving vrijdag in het Zarzuela Paleis in Madrid de organisatoren van de Yo Dona International Awards. Met de prijzen eert het Spaanse vrouwenblad Yo Dona jaarlijks, en al een decennium lang, vrouwen die humanitair werk verrichten.

Yo Dona is een wekelijks vrouwenmagazine over mode en trends dat elke zaterdag bij de Spaanse krant El Mundo verschijnt. De aan het blad verbonden prijzen worden sinds 2006 uitgereikt.

De tiende prijsuitreiking was dit jaar op 23 juni in het Spoorwegmuseum van Madrid. Een van de prijzen ging toen naar Miriam Alia. Als medisch coördinator van de Spaanse Artsen zonder Grenzen werkte ze in gebieden waar de ebola-epidemie heerste. Een van de andere prijswinnaars, Marta Sánchez, kreeg de onderscheiding voor haar strijd tegen borstkanker. Ook burgemeester Giuseppina Nicolini van het Italiaanse eiland Lampedusa kreeg dit jaar een prijs van Yo Dona voor haar pleidooi om asielzoekers die op het eiland aankomen beter te spreiden over Europa.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: