BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Carl Philip en Sofia spelen met vluchtelingkinderen

De Zweedse prins Carl Philip is maandag met zijn echtgenote prinses Sofia begonnen aan een tweedaags streekbezoek in de provincie Dalarna in het midden van het land. Dalarna is ongeveer twee derde van de oppervlakte van Nederland en telt 280.000 inwoners. Het grenst aan Värmland, waar Carlp Philip en Sofia eind augustus op bezoek waren.

Het prinselijk paar begon de dag in Borlänge, waar een voorschoolse opvang voor vluchtelingenkinderen werd bezocht. Prins Carl Philip en zijn vrouw waren erg betrokken (zie video onder aan de pagina). In Säter nam het paar een kijkje in een fabriek die kluisjes maakt voor zwembaden en scholen.

Ander programmapunt was een bezoek aan de mijn in Falun, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het paar schreef hun naam op de koninklijke muur. Daarop hebben tal van Noordse koningen en prinsen sinds de veertiende eeuw hun naam gekerfd in de mijnwanden, een traditie die Carl Philip en Sofia voortzetten.

De koninklijke bezoekers kregen maandagavond een diner aangeboden in Falun. Vanuit Falun gaat het paar dinsdag door naar Älvdalen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: